mandag, november 06, 2006

Ceres: Tusenvis av ord

Jepp, vi kom tilbake fra Ceres fredag, og da lurer du vel pa - hvordan var det der?
Vel, et bilde sier mer enn tusen ord, sa her er noen tusen ord fra Ceres:

Et av prosjektene til Ceres Advice Office (de vi var hos) var en dansegruppe som skulle danse pa arrangementer som tar opp HIV/Aids-problematikk. En annen fordel med prosjektet er at de ca 15 guttene som var dansere var for opptatt med a ove til a drive pa med sexs, drugs and alcohol.

Her er vi pa juice-fabrikken. Denne juicen er veldig god, og vi ble servert den overalt i Ceres. Selve fabrikken var som tatt ut av Donald. Flasker som klirret bortover i susende fart pa samleband for sa a komme inn i en maskin som satt pa merket/korken osv.

Pa en "farmschool" - altsa en skole pa bygda noen mil utenfor Ceres, var det ganske trangt okonomisk, de hadde som dere ser ikke engang papir a skrive pa. Mange av foreldrene hadde ikke rad til/prioriterte ikke skolepengene pa ca 50 rand (45 kr) i aret og ungene kom stort sett sultne til skolen, derfor hadde skolen et skolematprosjekt, som gav dem to skiver hver dag.
Vi besokte veldig mange skoler, og denne var den mest imponerende. Det var ogsa den der det var best disiplin og de fikk disiplinen av kjaerlighet, ikke ved hjelp av frykt (fysisk avstraffelse ble forbudt i SA for to ar siden, men mange praktiserer det fortsatt)

Laererne mente det var viktig at elevene fikk bevege seg litt i en ellers stillesittende skolehverdag. Kan ikke si meg uenig.

Ceres Advice Office hadde et program som kurset 10.klassinger til a bli ungdomsledere. Disse ble som sagt kurset innenfor HIV/Aids og positiv livsstil og de skal ha ansvar for a formidle dette vidre til minst 15 9.klassinger. Her er Arnold, en av de kommende ungdomslederne.

Pa lordagskvelden var det show med danserne, og ungdomslederne hadde appeller o.l. som "pauseunderholdning" til dansinga.

Til slutt et fotoshot av noen av danserne. Jeg bodde hos en av dem (Liggo - stripete skjorte bildet til venstre) over helga, men det var alltid minst 4-5 dansere til i huset (som ikke var saerlig stort) De provde stadig a laere meg moves - og jeg understreker provde...

Det var det for nu!

PS: Du trodde vel ikke pa det om at de ikke har rad til papir? Grunnen til at de pa bildet skriver pa leire er at de har en time med Arts and culture

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym hostet frem...

hallo gutten min! :)

er alltid artig å høre bra deg, og bilder er absolutt pluss!! (jeg har jo mast litt om det ;P) som du sa selv: et bilde sier mer enn 1000 ord.. håper du har det fint i CP nå.

forresten! kjempe fin lue du hadde på fabrikken.. :P

kyss&klem

23:55  

Legg inn en kommentar

<< Home