tirsdag, oktober 17, 2006

It's fun to stay at the...

... Y - W - C - A!

For tiden er det akkurat det vi gjor - vi bor pa det YWCA (eller YW som de liker a kalle seg... jeg er litt mot a forkorte en forkortelse) i Cape Town.

YWCA ligger idyllisk plassert pa CTs "beste vestkant" og i gangavstand fra sentrum. De har en herlig hage og et fint og hoyt piggtradgjerde som beskytter dem fra alle de kriminelle i byen.
I tillegg til at de beskyttes fra kriminaliteten med dette gjerde, virker det ogsa som de har en slags boble som beskytter dem fra all annen ytre pavirkning.

Stilen er ren britisk fra noen tiar tilbake i tid.
Maten er britisk.
Interioret er britisk.
De snakker mer britisk enn pa en kostskole i Yorkshire.

I tillegg er de konservative kristne.
Ikke et ondt ord om kristne, men jeg har to-tre til konservative. Jeg kan jo gi en liten leksjon i reglene pa "the YW":
  • Ikke lov for gutter a vaere pa jenterom
  • Sko er pabudt i spisestuen og dagligstuen (skriver stuen for a oversette regelverket best mulig, ikke fordi jeg har begynt med bergenske endinger)
  • Alkohol og royking er selvsagt forbudt
  • Ikke lov med harruller eller pysjamas i fellesarealer
  • Man risikerer a bli kasta ut om man har darlig innflytelse pa de andre jentene

Aashild og jeg prover for tiden pa trass a bryte flest mulig regler og det er ikke mange vi har igjen a bryte (for a si det sann...)

Maten er et kapittel for seg selv...
Som sagt, maten er britisk, det sier vel sitt.
Det som virkelig svir er den utrolig korte serveringstiden.
Middagen star fremme i ca 10 minutter sa alle rekker savidt a forsyne seg en gang. Ikke nok med det, men i gar ble vi forsynt av ei av de ansatte.
En polse er ikke nok for a mette meg, og det er bare takket vaere "Friendly seven eleven" (den heter faktisk det) pa hjornet at vi ikke gar inn under statistikken over folk som legger seg sultne til sengs.

Som sagt, det er kjedelig og stille der, men det ligger i det minste sentralt.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym hostet frem...

Hey! KFUK-hjem ruler!
Nå har jeg aldri vært i Sør-Afrika, og kjenner bare ett KFUK-hjem personlig. Men der er det riktig så trivelig (selv om det er noen regler der og ja)
Jaja, håper du koser deg ellers da!

18:29  
Anonymous Anonym hostet frem...

hallooo! Svett og fæl kusine etter innebandytrening sitter og ser og leser fra fetter Å sin blogg. Syns ikke det høres så verst ut jeg!? Ingen gutter på rommet? ikke verdens undergang. Sko påkrevd i stuEN? tja... ganske praktisk, spør du meg... :-) Lykke til videre, Åsmund! Dette fikser du!
stor klem fra Ingunn kusine

19:52  
Blogger Ragne Marie hostet frem...

heia!!
vi sitter og fryyyser paa kontoret, de er saa glade i aircondition her, noe som har foert til at ragne nyser hele dagen. vi oppfordrer dere til aa gaa med haarruller heile dan, det er da vel ingenting ukristelig med det?¿ Apropos et eller anna, vi saa en gaeren amerikaner paa tven som kalte seg for kristen, og som sammenlignet islam med Hitler. han dro masse paralleller som var helt syke, og vi ble litt sjokka der vi satt. vi sulter aldri. og idag aapna ragne foerstehjelpspakken, mina fikk ogsaa smake :) gled dere, den er fin! stor klem fra mirna og reyna (de klarer ikke aa si mina her?? hvor vanskelig er det liksom??)

00:44  

Legg inn en kommentar

<< Home