torsdag, november 09, 2006

The mountain is closed

I dag skulle vi være skikkelig norske og gå på fjelltur.
Fjellet; Table Mountain – landemerket til Cape Town. Du kan ikke si at du har vært I Moderbyen uten å ha et bilde av deg selv på toppen av fjellet.

Det går en gondolbane opp din, men brukte Aamundsen gondol? Så du noensinne Nansen i en simpel taubane? Hva med Thor Heyerdahl? Ikkeno taubane der, gitt! Derfor bestemte vi oss for å droppe luksusmetoden og gå opp.
Vel fremme på parkeringsplassen til gondolbanen ser vi masse turister. “Feiginger” tenker vi og skal til å labbe i vei, da plutselig får vi høre: “You’re going up? Sorry, the mountain is closed today.”

Fjellet er stengt? Det går da ikke an? Vel, de tenkte nå på gondolbanen, men vi ble advart mot å gå opp allivekel. "You're gonna blow right down. It's dangerous!"
Jaja, tenkte vi. Litt vind er vi vant med – og vi kan da fjellvettreglene, og vi var på vei.

Det blåste, men ikke mer enn at jakkene vi hadde med var kjekt å ha. Skyene var heller ikke noe særlig problem, de gikk vi rett gjennom og vips (etter to timer) var vi på toppen av fjellet.
Der var det ikke en eneste feit tysker, knipsekåt japse eller gammel brite – det var bare oss (nesten… og av de ti vi snakket med var tre norske) og vi brukte tida på å nyte den velfortjente utsikten i fred og ro.

Turen ned gikk forholdsvis smertefritt, men om du spør meg i morra, har vi nok rukket å bli støle. Det koster å ikke ha trent på to måneder…

Fjellet er stengt, du liksom…

8 Kommentarer:

Blogger Stein-Ivar hostet frem...

Extreme!

Naa maa vel Jarle Traa vike..

17:14  
Blogger Unknown hostet frem...

Bra kjempet!

004748099975. Tilgjengelig 24/7- bare hyggelig.

22:45  
Anonymous Anonym hostet frem...

Hei ozzie!
Dokker e mæ et par freske ungdomma dokker. Arti å les om ka du gjør, no som æ sitt her og har munnsår og vondt i halsen midt i den fine trønderske høsten. Trives, åå som æ trives. Meen Julianne og Hannah kjæm no hjem te helga, så æ har no nåkka å gled mæ te. Det bli fint når du å kjæm hjem, så kan vi alle ta oss en rettlig god kafe.

Pump it up!

23:54  
Anonymous Anonym hostet frem...

Så kule bilder:D

12:02  
Anonymous Anonym hostet frem...

Godt jobba! Vi fra Norge skal gå til toppen, ikke tulle med gondolbaner og slikt. Traff dere virkelig 3 (av ti) norske på toppen? God tur videre til Øststaden! Far til Åshild

00:19  
Anonymous Anonym hostet frem...

Oioioi, Åshild du Åshild. Du e no mæ ei jente som varme Hannah-hjertet altså! Glæde mæ mega te vi alle e i Trondheim i jula! Du har i oppgave å inspirer mæ te at æ og ska på CFC! ;) Hils mother africa fra mæ! "klem"

18:21  
Blogger Ragne Marie hostet frem...

godt aa se dere fjellgeiter.
vi er forresten tilbake i byen naa, har hatt ferie paa corn island. som var baade fin og av og til ikke. hvis dere vil kan dere se paa blogsen da sjoe.
har dere forresten sett!? cecilie sitt reisebrev er lagt ut paa changemaker.no.
kozemozeoverdoze

04:28  
Blogger Åsmund hostet frem...

Jarle kan bare bite i brunosten sin...

Var vel ca 3 av ti vi snakket med som var norske, ja... fjellfolket!

Sa reisebrevet, ja... Cecy er visst blitt aktivist ;)

07:55  

Legg inn en kommentar

<< Home